İçeriğe geç

Sivas Yıldızeli Hangi Türk Boyu

Sivaslılar hangi Türk boyundandır?

Oğuz Kağan destanına göre, Alkaevli (Alkarevli) boyu, Oğuzların 24 boyundan biridir. Mevcut yerleşke Sivas civarındadır. Alkaevli Sivas’ın, Orta Anadolu bölgesinin en büyük aile üyeleri olan Elbeylis adlı 43 köyü vardır.

YILDIZELİ nereli?

Yıldızeli, Türkiye’nin Sivas ilinde bir ilçedir. Yıldızeli ilçesinin merkezidir. Nüfusu 6.420’dir (2022). Yıldızeli, Türkiye’nin Sivas ilinde bir ilçedir. Yıldızeli ilçesinin merkezidir. Nüfusu 6’dır.

YILDIZELİ ismi nereden gelmiştir?

1936 yılında ilçe sınırları içerisinde yer alan ve bölgenin en yüksek dağı olan Yıldız Dağı’ndan (2557) esinlenilerek “Yenihan” ismi “YILDIZELİ” olarak değiştirilmiştir.

Sivas Altınyayla hangi Türk boyundan?

Bunlar Kafkasya bölgesinden gelen ve Altınyayla, Ulaş, Kangal ve Şarkışla gibi bölgelerde yaşayan Türk boylarıdır. İlçemiz 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı sırasında doğudan batıya göçlerle iskân edilmiştir.

Sivas’ın soyu nereden gelir?

Şehrin sakinleri, bölgeyi farklı zamanlarda yöneten devletler tarafından yerleştirilen Türkmenlerden gelmektedir. Daha sonraki zamanlarda, yabancı bir unsur olarak kabul edilebilecek tek topluluk Kafkas göçmenleriydi ve bunlar Osmanlı hükümeti tarafından kentsel alanlara yerleştirildiler.

Hangi Türk boyundan geliyorum nasıl öğrenirim?

T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz veya diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarıyla adrese giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Bilgisi Sorgulama” servisi aracılığıyla soyağacı belgenizi oluşturabilirsiniz.

Sivas Yıldızeli neyi meşhur?

Sivas, Orta Anadolu’da el dokumacılığının önemli örneklerini üreten bir ildir. Sivas Yıldızeli ilçesi tülü dokumacılığının en önemli merkezlerinden biridir.

Sivas Yıldızeline bağlı kaç köy var?

YıldızeliİlSivasCoğrafi Bölgeİç AnadoluŞehir Sayısı1Köy Sayısı11818 satır daha

Yıldızeli nasıl bir yer?

Orta Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusunda yer alan Yıldızeli, yüksek ve engebeli bir araziye sahiptir. Kuzey ve doğusu dağlıktır. Dağlar güneye doğru alçaldıkça geniş ve hafif engebeli alanlar oluşur. Kuzey, doğu ve orta kısımları nehirler ve derin vadilerle ayrılmıştır.

Sivas YILDIZELİ’nin nüfusu kaç?

Yıldızeli ilçesinin yüzölçümü 3326 km² olup, ilçe doğusunda Sivas (Merkez İlçe), batısında Yozgat (Akdağmadeni), kuzeyinde Tokat (Sulusaray, Yeşilyurt) ve güneyinde Şarkışla ilçesi ile çevrilidir. İlçenin merkez nüfusu 16.070, köy nüfusu 60.162 ve toplam nüfusu 76.232’dir. İlçe şehir merkezinde bulunmaktadır.

Sivas YILDIZELİ kaç TL?

Otobüs seferi Sivas – YıldızeliEn ucuz bilet100,00 TLEn ucuz firmaÖz Sivas TurizmSivas ile Yıldızeli arası kaç saat?29dakikaEn aktif firmaMetro TurizmOrtalama fiyat107,00 TL1 hat daha

Tokat YILDIZELİ kaç saat?

Yıldızeli-Tokat arası otobüs yolculuğu ortalama 1 saat 9 dakika sürmektedir.

Sivas Türkmenleri hangi boydan?

ÖZET: Bayat, Alkırevli (Alka-evli) ve Afşa aşiretleriyle akraba olduğu tahmin edilen İlbeyli aşiretinin bir kolu olan Sivas İlbeyli Türkmenleri; Sivas’ın güneybatısında, Şarkışla arasında ve Sivas merkezde toplam 42 köyde yaşamaktadırlar.

Sivas hangi soydan gelir?

Oğuz Kağan destanına göre, Alkarevli kabilesi Oğuz Türklerinin 24 kabilesinden biri olarak bilinmektedir. Bu kabile tarih boyunca çeşitli göçler yaşamış ve bugün Sivas bölgesi ile özdeşleşmiştir.

Sivas’ın yüzde kaçı Alevi?

İl merkezinin nüfusu 233.153, merkez ilçeye bağlı köylerin nüfusu 46.535, ilin toplam nüfusu ise 695.528’dir. Bunlardan 77.

Sivas hangi kökenli?

Pontus Kralı’nın karısının, Roma Kralı Augustus’un sevgisini kazanmak ve ona olan minnettarlık ve sadakatini ifade etmek için Yunanca’da “Augustus Şehri” anlamına gelen “Sebaste” adını verdiğine inanılıyor. Sebaste’nin zamanla “Sivas”a dönüştüğü iddia ediliyor.

Sivas ulaş hangi boydan?

Bir diğer Oğuz boyu olan Çavundur; Manisa, Muğla, Antalya, Kütahya, Çankırı, Isparta, Amasya, Kastamonu, Konya, Sivas ve Ankara vb. gibi illere yerleştiler. 16. yüzyıl kayıtlarına göre Sivas’ta üç yerin adı Çavundur’dur.

Sivas Türkmen mi?

Sivas’ın nüfusunun çoğunluğunu değişik zamanlarda bölgeye yerleşen Türkmenler oluşturmaktadır. İlde ayrıca Kafkas göçmenleri de bulunmaktadır. Kızılırmak Havzası; Şehirde Orta Anadolu iklimi, Yeşilırmak; Karadeniz ve Fırat Havzası ise onu Doğu Anadolu iklimi ile bağlamaktadır.

Sivas ne zaman Türklerin oldu?

Bu dönemde Sivas’ın adı Sebaset’tir. 1059’da Anadolu’ya gelen Türkmenler bir süre Sivas’ı yönettiler. Ancak Sivas ve çevresinin son Türk hakimiyeti ve Türkleşmesi 1071’deki Malazgirt Muharebesi’ni izleyen yıllarda gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir